Alberto Contador, al doilea test pozitiv   octombrie 5th, 2010

foto: connect.in.com

Ciclistul spaniol Alberto Contador a fost depistat pozitiv la inca un test, efectuat pe 20 iulie, in Turul Frantei, cu o zi inainte de cel care a relevat prezenta unor urme de anabolizant.

Proba de urina recoltata de la Alberto Contador a relevat un nivel al unei substante numite plastifiant de opt ori mai mare decat valoarea minima care semnaleaza un caz de dopaj. Pentru prima data la editia din acest an a Turului Frantei a fost folosit un nou test antidoping, care poate detecta prezenta plastifiantului, substanta ce poate fi gasita in componenta materialului din care se fabrica pungile de plastic. Prezenta acestei substante in urina unui atlet ar putea insemna ca asesta a folosit o transfuzie sanguina pentru a-si imbunatati performantele.
Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de Uniunea Ciclista Internationala (UCI), dupa ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus in timpul Turului Frantei din acest an a fost anormal. UCI a confirmat prezenta unor urme „extrem de scazute” de clenbuterol, o substanta interzisa, la testul efectuat pe 21 iulie.
Alberto Contador a castigat de trei ori Turul Frantei, in 2007, 2009 si 2010. (M.G.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii