Apa menajera, noua sursa de energie la britanici   octombrie 5th, 2010

Din fericire, sursa regenerabila de energie nu emana niciun miros (Foto: forum.7p.ro)

Locuintele din orasul britanic Didcot au devenit primele care se alimenteaza cu electricitate folosind gaz obtinut din apa menajera. Aproape 200 de gospodarii din comitatul Oxfordshire vor utiliza biometan provenit din tratarea materiilor fecale din canalizarea orasului, scrie green-report.ro.

Companiile care iau parte la acest proiect, British Gas, Thames Water si Scotia Gas Networks, spera acum sa raspandeasca acest proces in tot Regatul Unit.

Potrivit unei directive UE, pana in 2020, Marea Britanie trebuie sa se asigure ca 15% din energia sa electrica este produsa din surse regenerabile. Acest proiect este considerat un important pas in eforturile britanicilor de a atinge obiectivul european pentru energie verde.

Utilizatorii nu trebuie sa fie dezgustati de acest procedeu de generare a electricitatii, ba mai mult trebuie sa fie mandri ca iau parte la acest efort neobisnuit de reciclare, spune Martin Orrill, directorul departamentului pentru energie, tehnologie si inovatie de la British Gas.

„Nu se va observa nicio diferenta deoarece aceasta sursa regenerabila de energie nu emana niciun miros”, a explicat Orill.

Producerii biometanului din apa menajera poarta numele de digestie anaeroba si este un proces biologic complex, prin intermediul caruia, in absenta oxigenului si in mediu umed, substanta organica este transformata in biogaz (sau gaz biologic), constituit in principal din metan si anhidrida carbonica.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii