Bulgarii cer fonduri de la UE si accelerarea proiectului Nabucco   octombrie 5th, 2010

Bulgaria, Turcia si Georgia isi vor coordona eforturile pentru a obtine mai multa susţinere din partea UE pentru a accelera proiectul Nabucco, a anuntat premierul bulgar, Boiko Borisov, dupa o intalnire cu omologii sai din celelalte doua tari.

Prim-ministrul bulgar şi-a reiterat intenţia ca gazoductul ce urmează să lege reţelele de gaz ale Bulgariei şi Turciei să fie primul tronson operaţional din Nabucco, informeaza Newsin.

„Trebuie să găsim bani pentru Nabucco. În prezent sunt alocaţi 200 de milioane de euro de către CE pentru Nabucco, în baza planului UE privind energia. Am purtat discuţii cu comisarul european pentru energie Guenther Oettinger pentru a cere ca 60-65 de milioane de euro din aceştia să fie folosiţi pentru construirea unui conector între Bulgaria şi Turcia, care să facă parte din Nabucco”, a explicat Borisov după întâlnirea cu premierul georgian Nikoloz Ghilauri.

Proiectul Nabucco, ce va aduce gaz de la Marea Caspică spre Europa prin Azerbaidjan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria şi România, este susţinut de UE şi SUA. Capacitatea sa va fi de 31 miliarde metri cubi pe an, iar costul este evaluat la 7,9 miliarde de euro. (08:41)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii