Buzau: Primarie de lux si scoala in paragina   octombrie 5th, 2010

Noul sediu al primariei a costat 3 milioane de lei (foto: adevarul.ro)

Invatamantul romanesc, se stie, a intrat in impas. Situatia este cu mult mai grava in satele din Romania, unde copiii sunt nevoiti sa parcurga kilometri pe jos si sa studieze in conditii greu de imaginat.  Peste 200 de elevi de la scoala generala din localitatea buzoiana Merei invata de trei ani in fostul camin cultural, intr-un spatiu amenajat cu ajutorul unor dulapuri. Autoritatile ridica din umeri si spun ca nu au fonduri ca sa amenajeze scoala. Asta in conditiile in care tocmai a fost inaugurat noul sediu al Primariei, in valoare de 3 milioane de lei, relateaza Adevarul.

Astfel, cei peste 200 de copii sunt obligati sa invete in continuare intr-un camin cultural dezafectat, fara caldura, fara apa curenta si fara grup sanitar. In fiecare zi ei merg la cursuri intr-o sala de clasa amenajata intr-un local unde pana nu demult se tineau nuntile din sat. Sala de spectacole a fost impartita in mai multe “clase”cu ajutorul dulapurilor pline de materiale didactice sau documente scolare. In acelasi fel sunt delimitate si cancelaria si biroul directorului.

„Sunt ore la care nu mai stii ce ti se preda. Ca se aude si doamna de la clasa asta, dar si profesorii de la clasele de alaturi, care predau altceva. Iese o varza, nu scoala!”, a spus elevul Laurentiu Cucu, de la clasa a VII-a.

Profesorii sunt revoltati si ar vrea sa plece. „Sunt cele mai grele conditii in care am predat vreodata. Aceasta sala este foarte mare si elevii sufera mereu de frig. Tot la noi in clasa functioneaza cancelaria si biroul directorului. Pentru ca in loc de pereti avem dulapuri ne auzim unii pe altii”, a declarat Carmen Baicoianu, profesor de matematica.

Citeste mai mult AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii