Cinci ani de inchisoare pentru cel care a provocat criza de la Société Générale   octombrie 5th, 2010

Fostul trader de la Société Générale, Jerome Kerviel, cel care a provocat bancii franceze pierderi de aproape cinci miliarde de euro, a fost condamnat astazi la cinci ani de inchisoare, dintre care doi cu suspendare. Instanta a decis, totodata, si plata unor daune si interese in valoare de 4,9 miliarde de euro, suma pe care banca a pierdut-o in 2008 din cauza speculatiilor lui Kerviel.

Jerome Kerviel a fost declarat vinovat pentru trei capete de acuzare: abuz de incredere, fals si uz de fals si introducere de date frauduloase intr-un sistem informatic, informeaza Agerpres, citat de Capital.ro.

In timpul procesului inculpatul a recunoscut ca si-a pierdut simtul realitatii, dar a declarat ca superiorii sai stiau ceea ce facea si chiar l-au incurajat sa-si asume riscuri mari atata timp cat facea profit. La aceste acuzatii grupul a explicat ca banca a fost victima operatiunilor fictive, a declaratiilor si a documentelor false, intocmite de Kerviel. Olivier Metzner, avocatul lui Jerome Kerviel sustine ca decizia tribunalului nu este corecta si va face apel la aceasta condamnare.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari jucatori din mediul financiar-bancar din zona euro, cu actvitati in intreaga lume, divizate in banca de retail si serviciile financiare, gestiunea de active si serviciile pentru investitori.
A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii