Coreea de Nord: Dubii asupra adevaratei identitati a lui Kim Jong-un   octombrie 5th, 2010

telegraph.co.uk

Potrivit unui profesor antropolog din Hamburg, care a comparat fotografii din tinerete ale lui Kim Jong-un, fiul si urmasul desemnat al lui Kim Jong-il, cu imagini recente ale liderului de maine ale Coreei de Nord, „este posibil sa nu fie vorba de aceeasi persoana”, informeaza romanialibera.ro.

Expertii in problemele politicii nord-coreene sunt de acord asupra unui singur lucru: Kim Jong-il, cunoscut in Coreea de Nord ca fiind „Conducatorul iubit”, cel care i-a succedat tatalui sau,  Kim Ir Sen („Marele Lider”) in 1994, a suferit un preinfarct in 2008 si a fost nevoit sa se retraga cateva luni de la guvernare.

Exista, insa, un analist japonez care crede ca liderul nord-coreean Kim Jong-il a murit cu mult timp in urma si in prezent sunt folosite dubluri ale acestuia. Altii speculeaza de cateva luni un iminent transfer de putere. Kim Jong-un a fost considerat mereu ca fiind favoritul la conducerea Coreii de Nord.

Multi „kimologi”, specialisti in genealogia familiei Kim, se indoiesc ca tanarul de 27 de ani ar fi, intr-adevar,  elevul si studentul din Elvetia, care a trait sub pseudonim si care primea constant vizite de la diplomati nord-coreeni.  „Este el chiar fiul cel mic al liderului nord-coreean si a carui mama a fost o dansatoare nascuta in Japonia? Sau numai un frate vitreg? Sau poate chiar fiul unui alt membru al conducerii nord-coreene?”, se intreaba publicatia germana Der Spiegel, care a comandat studiul facial al misteriosului Kim Jong-un. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii