Documentarul “Lumea vazuta de Ion B.”, nominalizat la premiile Emmy   octombrie 5th, 2010

Captura foto din documentarul "Lumea vazuta de Ion B."

Documentarul “Lumea vazuta de Ion B.”, produs de HBO Romania in regia lui Alexander Nanau, a fost nominalizat la sectiunea “Arts Programming” a celei de-a 38-a editii a premiilor Emmy, noteaza boston.com.

Pelicula lui Nanau spune povestea lui Ion Barladeanu, cel care de la un simplu om al strazii ajunge un artist recunoscut la nivel international.

Alaturi de filmul romanesc, la aceeasi sectiune au mai fost nominalizate inca trei productii: “All My Life: Cazuza” (Brazilia), “Imagine… David Hockney: A Bigger Picture” (Marea Britanie) si “Personas Inside Out” (Japonia).

Editia din acest an a premiilor Emmy este dominata de productii de televiziune britanice si actori englezi care au reusit sa stranga nu mai putin de noua nominalizari, numele cele mai cunoscute de pe aceasta lista fiind cele ale actorilor Bob Hoskins si Helena Bonham Carter.

Hoskins a fost nominalizat la premiul pentru “Cel mai bun actor” pentru rolul sau din “The Street”, in timp ce Bonham Carter a fost propusa pentru “Cea mai buna actrita” datorita rolului interpretat in “Enid”.

In total, 39 de candidati din 15 tari vor concura la editia din acest an a prestigiosului eveniment. Castigatorii vor fi anuntati pe 22 noiembrie, cu ocazia ceremoniei oficiale a premiilor Emmy, care va avea loc la New York.

La capitolul “premii onorifice” il regasim pe Simon Cowell, producatorul britanic care a facut parte din juriul concursurilor televizate “Britain’s Got Talent”, “X Factor” sau “American Idol”. Acesta va primi premiul onorific “International Emmy Founders Award”, prin care i se recunosc meritele in construirea unui imperiu international de televiziune prin munca depusa in cadrul reality-showurilor amintite.

C.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii