Erste: BCR implementeaza o “capodopera” de sistem de recuperare a restantelor   octombrie 5th, 2010

foto: arhivafoto.roPortofoliul de credite neperformante de la cea mai mare banca din Romania in functie de active, BCR, va continua sa creasca si anul viitor, iar primele semne de scadere a imprumuturilor restante se vor consemna din 2012, estimează Dominic Bruynseels, presedintele executiv al institutiei de credit.

La jumatatea lui 2010, nivelul ne­per­formantelor a sarit la 15,4% din por­tofoliul de retail al BCR, fata de cir­ca 8% in urma cu un an.

Bernhard Spalt, vicepresedinte exe­cu­tiv responsabil cu riscul la Erste Group, a precizat ca volumul creditelor de retail noi din bilantul BCR a ajuns la circa 250 milioane de euro pe trimestru, “fiind usor in urma rambursarilor”.

“Focusul este pe rescadentari, recu­pe­rari si restructurari pentru a construi o loia­litate a clientului in vederea stabilirii unor relatii pe termen lung. Executarile silite sunt la un nivel minimal, repre­zen­tand in prezent mai putin de 1% din to­ta­lul creditelor neperformante”, spune Spalt.
El afirma ca BCR implementeaza o “capodopera” de sistem de recuperare a cre­antelor pentru a mari eficienta pro­ceselor existente de recuperare tim­purie.

“Avem formule de restructurare adap­tate clientului astfel incat si un debitor care a intrat in de­fault sa poata relua platile”. (08:33)

Cititi interviul complet pe zf.ro

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii