Libertatea presei romanesti pe agendele UE si ONU   octombrie 5th, 2010

Foto: stareapresei.ro

Dupa intrunirea Comitetului Executiv al Federatiei Europene a Jurnalistilor de luna aceasta, o comisie de ancheta ar putea veni in Romania, relateaza bursa.ro. Constatarile acestei comisii urmeaza sa fie transmise catre Parlamentul European, Comisia Europeana si ONU.

Introducerea presei pe lista vulnerabilitatilor la adresa securitatii statului, in Strategia Nationala de Aparare, si proiectul „Legea Jurnalistului”, initiat de senatorul PNL Ioan Ghise, sunt discutate, zilele acestea, la Bruxelles, potrivit bursa.ro.
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) au depus, vinerea trecuta, la sediul Confederatiei Internationale a Sindicatelor (CIS) si al Confederatiei Europeane a Sindicatelor (CES) din Bruxelles, „Petitia privind Libertatea Presei in Romania”, in care contesta Articolul 6.2 – Vulnerabilitati – paragraful 6, din Strategia Nationala de Aparare, in care mass-media este vazuta ca vulnerabilitate la adresa securitatii nationale.
MediaSind a informat Parlamentul European despre „Legea Jurnalistului” a senatorului PNL Ioan Ghise, care vrea ca ziaristii sa fie examinati psihologic in fiecare an si sanctionati pentru „delicte de presa”.
Presedintele FRJ MediaSind, Cristi Godinac, a declarat ca opinia unanima a celor cu care a discutat la Bruxelles este ca trebuie stopata imediat orice tendinta de ingradire a libertatii presei.
Reprezentantul MediaSind a explicat: „Dupa sprijinul afirmat in Comisia de Petitii (PETI) a Parlamentului European de catre coordonatorii Grupurilor Europarlamentare, a urmat intalnirea de la Federatia Europeana a Jurnalistilor (FEJ), iar directorii Renate Schroeder si Marc Gruber au anuntat ca, in Comitetul Executiv al FEJ, ce va avea loc luna aceasta, vor solicita trimiterea unei Comisii de ancheta in Romania, in legatura cu atacurile constante ale autoritatilor de stat la adresa libertatii presei. Constatarile acestei comisii vor fi transmise catre Parlamentul European, Comisia Europeana si ONU, in calitate de raportor oficial la aceste institutii internationale”. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii