Mitingul profesorilor, incheiat fara incidente, insa protestele vor continua   octombrie 5th, 2010

Foto: verticalonline.ro

Mitingul de marti al membrilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant s-a incheiat fara incidente, insa si fara rezultate notabile. Liviu Pop, secretar general al FSLI, a spus ca este nemultumit de intalnirea de o ora si jumatate pe care a avut-o cu ministrul Educatiei, in care acesta nu le-a promis profesorilor ca va sustine in Guvern grila maxima de salarizare, anunta realitatea.net.

„Una dintre principalele revendicari vizeaza Legea salarizarii unitare unde asteptam sustinere din partea ministrului. Acesta nu ne-a asigurat ca in Guvern va sustine grila noastra maxima de salarizare. Din punctul de vedere al celorlalte aspecte, nimic concret”, a precizat Liviu Pop.

In consecinta, liderul FSLI a anuntat ca sindicatul este obligat sa continue manifestarile.

„Vom continua protestele. Ministrul a notat problemele dar nu ne-a dat niciun raspuns concret decat proiecte pe termen lung. Suntem obligati sa ne continuam demersurile. Exista on-line o petitie publica”, a mai spus secretarul FSLI.

Pop este multumit insa de numarul de participanti la aceasta actiune, respectiv 9.000 de membri de sindicat.

„A fost o actiune reusita. In invatamant domneste o stare de nemultumire generala, ne vom alia cu siguranta protestelor stabilite de confederatiile sindicale dupa ce vom avea o discutie cu membrii nostri de sindicat”, a mai spus Pop.

Liviu Pop a spus ca in puterea ministrului stau probleme legate de reducerea de personal, deblocarea posturilor, organizarea programelor scolare, baza materiala, transportul scolar, depolitizarea functiilor de conducere.

Acesta a sustinut ca este necesara demisia intregului cabinet Boc, nu numai a ministrului Educatiei. „Cu siguranta cerem demisia intregului cabinet, nu numai a ministrului Educatiei pentru ca acest Guvern nu are nicio credibilitate”, a conchis Pop.

Protestul a inceput la ora 11.00 in Piata Victoriei. La ora 12.30, cadrele didactice au plecat in mars spre ministerele Muncii si al Educatiei. La finalul intalnirii, ministrul Ioan Botis a iesit in mijlocul sindicalistilor FSLI care protestau la Ministerul Muncii, fara a le prezenta insa solutii concrete la problemele lor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii