Patriciu: Vreau sa vad cum comertul importat da coltul   octombrie 5th, 2010

foto: napocanews.ro

Dinu Patriciu, considerat de revista Forbes cel mai bogat roman, cu o avere de 2,3 mld. euro, a declarat ca afacerea Mic.ro este proiectata pentru a distruge comertul importat si ca cea mai mare dorinta a lui este sa vada acest tip de comert „dand coltul”.

La deschiderea retelei Mic.ro 80% din marfa era cumparata de la Metro, dar doar 10% mai este achizitionata de la lantul german, iar in zece zile nu va mai prelua deloc, a afirmat Patriciu, citat de Mediafax.

Omul de afaceri considera ca experienta avuta cu Metro a fost una trista din cauza neseriozitatii companiei germane. Astfel, din gama de produse comandate, Metro reusea sa livreze doar 40%.

El a adaugat ca afacerea Mic.ro este gandita pentru a distruge acest gen de comert importat.

„Daca am o dorinta e sa-i vad dand coltul. Comertul importat mimetic din vest …”, a spus Patriciu, referindu-se la lanturile internationale de magazine. In plus, el a declarat ca doreste ca oamenii sa faca o data pe luna sau cat mai rar cu putinta drumuri catre supermarketuri.

Patriciu vrea sa investeasca 200 mil. euro in reteaua de magazine Mic.ro, potrivit Dailybusiness.ro. Lantul de magazine urmeaza as ajunga la 3.000 de unitati pana la sfarsitul anului viitor, din acestea, 2.000 fiind mobile (tip rulote) iar 1.000 fixe. Omul de afaceri a investit pana acum peste 30 mil. euro, iar numarul de magazine este de 120, toate fixe.

Patriciu estimeaza pentru 2010 o cifra de afaceri de 150 mil. euro, primul magazin fiind inaugurat in aprilie. El estimeaza ca va ajunge pe break-even in aprilie 2011, la un an de la deschiderea primei unitati.

D. B.

13:54

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii