Piata spatiilor de birouri din SUA se stabilizeaza   octombrie 5th, 2010

foto: Christa Richert/ stock.xchng

Dupa o lunga perioada de scadere, preturile chiriilor pentru spatiile de birouri din Statele Unite ale Americii se stabilizeaza. Revenirea pietei de profil ar putea fi insa mult mai lenta din cauza nivelului scazut al angajarilor, pe fondul unei incertitudini cu privire la recuperarea economiei, dar si din cauza faptului ca acum companiile incearca sa inghesuie tot mai multi angajati in spatii mai mici pentru a-si reduce costurile.

Ca reactie la semnele de revenire ale pietei, proprietarul Boston Properties Inc, Mortimer Zuckerman, a declarat ca va cumpara cel mai inalt zgarie-nori din Boston, John Hancock Tower, pentru suma de 930 de milioane de dolari. Daca in unele orase chiriile au inregistrat un declin usor in ultimul trimestru, in New York, dupa o scadere de 19% in 2009, acum preturile au crescut cu 0,2%, potrivit publicatiei Wall Street Journal.

In alte zone precum Phoenix, Las Vegas si San Diego, chiriile continua sa scada, iar in alte orase importante rata de ocupare a spatiilor de birouri ramane pe un trend descendent.

Potrivit companiei de consultanta imobiliara Reis Inc. cladirile de birouri din 79 de zone metropolitane au pierdut 1,9 milioane de metri patrati de spatiu ocupat in cel de-al treilea trimestru. Desi agentii economici au renuntat deja la 135 de milioane de metri patrati de spatiu de lucru, multe companii mai au inca birouri goale, ocupate in trecut de angajatii ale caror posturi au fost restructurate.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii