Putin le cere ministrilor sai sa se lase de fumat   octombrie 5th, 2010

blogbebe.org

Premierul rus, Vladimir Putin, a cerut ministrilor sai sa renunte la fumat si sa dea, astfel, un exemplu pozitiv intr-o tara unde o persoana din trei fumeaza, informeaza Le Figaro.

In timpul unei reuniuni guvernamentale dedicate partial acestui subiect, ministrul Sanatatii din Federatia Rusa, Tatiana Golikova, a anuntat ca exista 43,9 milioane de fumatori in Rusia, dintr-o populatie care numara aproximativ 142 de milioane de locuitori.

„Este prea mult”, a estimat prim-ministrul Putin, care a inceput sa-i numere personal pe membrii fumatori ai cabinetului. „Cati dintre voi fumati?” Unu, doi, trei… Ei bine, este deja mai bine decat procentul de tabagisti din tara”, a remarcat omul-forte de la Casa Alba.

„Chiar si asa”, a considerar el, „vreau sa am numai nefumatori in preajma mea. Acesta vreau sa fie un exemplu de reusita in lupta impotriva dependentei de nicotina”.

Potrivit unui plan de actiune publicat recent, Rusia doreste sa diminueze cu un sfert numarul de fumatori pana in 2015, urmand sa interzica fumatul in locurile publice. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii