REVISTA PRESEI LIFE „Invataturile” lui Funeriu catre studenti, sub atenta supraveghere a premierului Boc   octombrie 5th, 2010

Funeriu l-a pus pe "silent" pe premierul Emil Boc (foto: gov.ro)

Prezent luni la Cluj pentru deschiderea noului an universitar, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cel care se poate lauda doar cu… 11 clase si cu un CV umflat cu job-uri refuzate, i-a sfatuit pe studenti sa ceara socoteala dascalilor pentru cursurile plicticoase, sa nu aiba incredere in profesorii care-si aduc la catedra rudele si sa nu creada atunci cand cineva le spune ca o anumita idee nu se poate realiza. Pe de alta parte, ministrul a cerut mediului universitar sa se curete in egala masura de studentii, dar si de profesorii care nu fac fata exigentelor academice, sustine Romania Libera. Semn ca are habar de problemele din Educatie, dar solutii ioc. De la Cluj a ajuns la emisiunea „Nasul”, unde, potrivit Gandul, chiar in timpul transmisiei a fost sunat de Emil Boc. Pentru premier nu a avut nici un sfat, asa ca a respins apelul si a continuat discutia. Cum marti e zi de proteste, Funeriu a sarit la atac, avandu-i ca tinta pe liderii care organizeaza mitingul, spune Evenimentul Zilei. Fara a da nume, ministrul a sustinut ca liderii care ameninta cu proteste la Cotroceni i-au cerut „avantaje necuvenite”, printre care numiri de directori.

„Funeriu isi umfla CV-ul cu joburi refuzate. Ministrul cu 11 clase scrie tampenii”, titreaza Puterea, care a gasit unul dintre cele mai umflate CV-uri pe care le-a scris vreodata cineva. „Pe pagina de net a partidului sau, Daniel Funeriu si-a publicat un CV in care a trecut – culmea excesului de zel – si ofertele de angajare pe care le-a refuzat. Fapt care – spun specialistii in resurse umane – nu prea se face. In plus, pentru ca stangacia sa fie completa, Funeriu a mai strecurat pe acolo si o greseala gramaticala. Ca asa ii sade bine celui raspunzator de educatia din Romania. Ministrul Funeriu ne invata cum sa nu ne facem CV-uri. Intrati pe pagina de internet a PDL, respectiv pe paginile de internet ale Guvernului si Presedintiei, si puteti descoperi astfel cine este Daniel Funeriu, dar mai ales cine a fost si cine ar fi putut sa fie el daca nu ajungea sa conduca destinele educatiei din Romania. Intre cele 5 (cinci) pagini ale CV-ului scris cu font 12, la un singur rand, ministrul Funeriu a strecurat si un mic capitol care, de regula, nu-si are rostul intr-un CV – „Posturi refuzate”. Ministrul educatiei mentioneaza existenta a doua oferte de director de cercetare pe care el sustine ca le-ar fi refuzat. Una la Institutul Max Planck, in Dortmund (Germania), in anul 2005. Cealalta, la institutul ACImmune, in Lausanne (Elvetia). Funeriu merge si mai departe cu oferirea detaliilor pentru pozitia de director la institutul elvetian. El dezvaluie chiar si suma care i se punea la dispozitie – „90.000 de euro net/anual”, dupa cum scrie in CV-ul ministrului”.

Dupa sfaturile despre cum ar trebui sa arate un CV, trecem la „invataturile” lui Funeriu catre studenti. Luni, la Cluj, le-a vorbit acestora „despre modalitatile in care pot sanctiona un profesor, iar acestora din urma le-a adresat cateva intrebari, promitand ca nu sunt retorice si ca asteapta raspuns. „Atunci cand aveti un curs care vi se pare inutil, atunci, in 90 la suta din cazuri, el chiar este. Fiecare moment din viata voastra de student trebuie sa va ajute mai departe in viata. Si nu-i credeti pe acei profesori care va spun ca trebuie sa le cumparati cartile ca sa treceti examenul”, a spus Funeriu, subliniind ca un manual bun se impune prin valoarea sa, transmite Romania Libera.

Ajuns la emisiunea „Nasul”, Daniel Funeriu a fost sunat, la ceas de seara, pe telefonul mobil in direct. Era premierul, dar ministrul i-a respins apelul. „De cinci minute vorbeste despre sfaturile pe care le-a dat studentilor cu ocazia deschiderii noului an universitar. Brusc, ii suna telefonul mobil. Se apleaca usor peste masa, se uita pe ecranul celularului si respinge apelul. <<Raspundeti, ca poate e domnul Boc!”, ii spune realizatorul emisiunii „Nasul”. „Da, chiar premierul era”, raspunde ministrul, razand, in timp ce lasa privirea in jos. „Atunci, vorbiti! Poate e important!>>, revine replica gazdei tv. <<Sa nu glumim, totusi, cu lucrurile acestea!>>, reactioneaza Funeriu, fastacindu-se. Discursul se reia, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat”, noteaza Gandul.

Cum a continuat discutia, aflam din Evz. „Lideri sindicali care maine ameninta ca fac miting in fata Cotrocenilor veneau asta-vara la mine si se milogeau la minister sa nu le tai normele sau sa le pun directori. Nu e treaba ministrului sa puna directori. Ii vad ca azi, cu o furie de care mi-e mila, fac cele mai josnice atacuri”, a comentat Funeriu. Despre salarii… nimic. „Pe de alta parte, ministrul sustne ca guvernul este hotarat sa-si asume raspunderea pe legea educatiei in care va fi inclus conflictul de interese intre functia de rector si demnitatile publice.

O.R.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii