Cazul Politkovskaya: Ancheta se prelungeste din nou   octombrie 6th, 2010

larussophobe.wordpress.com

Justitia rusa a anuntat ca ancheta asupra asasinarii ziaristei Anna Politkovskaya, cunoscuta ca fiind o critica acerba a regimului autocratic al lui Putin, se prelungeste pana in februarie 2010, informeaza Le Figaro.

Jurnalista rusa a fost victima unui asasinat executat de profesionisti, in data de 7 octombrie 2006, iar in perioada respectiva denuntase gravele incalcari ale drepturilor omului in Rusia si, in mod special, in Cecenia.

„Dorim ca ancheta sa se prelungeasca pana in februarie viitor atunci cand, speram noi, sa putem avea niste rezultate oficiale”, a indicat comitetul de ancheta intr-un comunicat remis presei.

Uciderea Annei Politovskaya, prin impuscare cu mai multe gloante in holul exterior al imobilului in care locuia, a starnit o mare emotie in Occident. De altfel, in mesajul remis presei, anchetatorii au aratat ca unul din motivele intarzierii este si faptul ca se astepta, inca, „rezultatele muncii analistilor straini, care au dat concursul politistilor rusi”.

Un prim proces, desfasurat la inceputul anului 2009, s-a soldat cu un esec moral pentru justitia federala rusa: trei presupusi complici, dintre care erau doi frati, Ibrahim si Djabrail Makhmudov, au fost achitati, oficial din lipsa de probe. In ceea ce priveste pe cel care-a ordonat asasinatul, nu exista nicio persoana data in urmarire, iar cel care a apasat pe tragaci este in continuare urmarit de politie, care n-are nici cea mai vaga idee despre locatia in care ar putea fi asasinul.

Un al doilea proces, care a inceput in 5 august, a fost anulat printr-o decizie a Curtii Supreme, care a hotarat retrimiterea dosarului la Parchet. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii