Lipsa titlurilor de stat determina banca centrala sa tranzactioneze valuta   octombrie 6th, 2010

foto: bzi.ro

Lipsa titlurilor de stat este substituita de banca centrala prin cumparare si vanzare de valuta. Controlul lichiditatilor, un element primordial pentru mentinerea echilibrului economic, este mentinut de sefii bancilor nationale prin intermediul titlurilor de stat.

Cum Romania nu detine o cantitate suficienta de titluri de stat pentru stabilitatea economica, tranzactionarea de valuta este instrumental principal folosit de BNR in politica monetara.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat, citat de Mediafax, ca banca centrala locala controleaza lichiditatile prin instrumentele pe care le are, respectiv cumpararea sau vanzarea de valuta.

„Tehnicismul este necesar pentru a evita confuziile. Trebuie sa repetam uneori. Este foarte important ca bancile nationale sa controleze lichiditatile. Este o chestiune vitala. Banca centrala face emisiune si controlul acestei emisiuni, al lichiditatilor, este o functie vitala de care depind mai toate echilibrele din economie”, a explicat Isarescu.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii