Nora Iuga lanseaza „Sexagenara si tanarul” la Frankfurt   octombrie 6th, 2010

Nora Iuga (Foto: Wikipedia)

La standul Romaniei de la Targul International de carte ce se desfasoara in aceste zile la Frankfurt, scriitoarea Nora Iuga isi va lansa romanul „Sexagenara si tanarul”, un volum tradus in germana de Eva Ruth Wemme si publicat anul acesta la editura Matthes&Seitz din Berlin, informeaza Agentia de carte.

„Subiectul ales de Nora Iuga ne provoaca, dandu-ne sentimentul incalcarii unui tabu (ca subiectul romanului «Lolita» a lui Nabokov), si trezeste in noi acea indiscretie insatiabila pe care ne straduim sa o ascundem in viata de zi cu zi. Curiozitatea ne este intretinuta pe parcursul lecturii de senzationala sinceritate a autoarei, care lasa deoparte orice ipocrizie pentru a-si relata experienta. In afara de momentele de adresare directa, exista insa numeroase pasaje care constituie, este adevarat, si ele o forma de marturisire, prin febrilitatea cu care sunt concepute, dar care raman totusi elemente eseistice si epice in ansamblul romanului. Autoarea face cu naturalete referiri la lumea de azi, la Mircea Ivanescu si Petre Roman, la Gunter Grass si Marius Tuca. Este o infuzie de actualitate care confera romanului prospetime.”, a scris Alex Stefanescu despre romanul Norei Iuga, “Sexagenara si tanarul”.

Totodata, duminica, va avea loc prezentarea cartii Adrianei Carcu, “Povestea zilelor noastre”, un volum premiat de Uniunea Scriitorilor din Romania si care este dedicat unor importanti artisti romani stabiliti in strainatate.

18 edituri isi vor expune cartile la standul Romaniei

18 edituri isi vor expune cartile la standul Romaniei ce va fi organizat la Frankfurt, in perioada 6-10 octombrie, de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

La Targul de carte de la Frankfurt sunt invitati si scriitorii romani Gabriel Chifu, Dan Lungu si Varujan Vosganian care vor sustine lecturi publice in romana si germana, din cartile lor cele mai recente. La standul Romaniei vor avea loc, de asemenea, lansari de carte sau lecturi ale scriitorilor Nora Iuga, Horia Garbea, Karin Gundisch, Joachim Gremm, Adriana Carcu.

Targul de Carte de la Frankfurt este principalul loc de intalnire pentru actorii cei mai importanti ai industriei editoriale din intreaga lume: librari, editori, agenti literari, producatori de film si scriitori. Cu mii de expozanti din peste o suta de tari, targul propune in fiecare an un program dens si variat, adresat atat editorilor, cat si industriilor complementare. In 2010, unul dintre subiectele principale ale Targului de Carte de la Frankfurt este digitizarea cartilor, careia ii este dedicat un program profesional special, numit „Bune practici – noi idei”. Anul acesta, invitatul de onoare al Targului este Argentina.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii