Obama accepta panouri solare pe acoperisul Casei Albe   octombrie 6th, 2010

Panourile solare au functionat pe acoperisul Casei Albe in timpul mandatului lui Jimmy Carter (Foto: elephantjournal.com)

Panourile solare vor fi reinstalate pe acoperisul Casei Albe, dupa ce presedintele american Barrack Obama a acceptat in cele din urma aceasta propunere, scrie green-report.ro.

Lucrarile de instalare a unui sistem de panouri solare pe acoperisul Casei Albe vor incepe in jurul lunilor mai- iunie, anul viitor, potrivit secretarului american pentru Energie, Steven Chu. „A trecut mult timp de cand nu am mai avut panouri pe acoperis”, a declarat acesta miercuri, in cadrul unei conferinte pe tema energiilor verzi.

Acoperisul Casei Albe va fi acoperit cu o instalatie solara ce va cuprinde intre 20 si 50 de panouri care vor converti lumina de la soare in energie electrica. Sistemul va produce dublul cantitatii de energie necesara alimentari unei locuinte obisnuite din Washington.

Initial, Obama a refuzat propunerea unor activisti de mediu care ii cereau sa reinstaleze panourile solare care functionau pe vremea fostului presedinte Jimmy Carter.

Fostul presedinte american a instalat 23 de panouri solare pe acoperisul Casei Albe in 1979, care au fost folosite pentru incalzirea apei. Cu toate acestea, in timpul unor reparatii din 1986, pe cand Ronald Reagan era presedinte, panourile au fost date jos. Acestea au fost instalate apoi pe cladirea Unity College din Maine, unde au fost folosite pentru incalzirea apei din cantina studentilor pana in 2005, cand universitatea a renuntat la ele.

Ecologistii l-au criticat pe Obama pentru ca nu a insistat, anul acesta, pentru adoptarea unei legi climatice in Senatul american care ar fi incurajat dezvoltarea formelor de energie regenerabila, precum cea eoliana, solara si geotermala.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii