REVISTA PRESEI POLITICE: PDL acuzat ca legalizeaza dezertarea parlamentarilor   octombrie 6th, 2010

Foto: adevarul.ro

In ciuda taraboiului iscat in Camera Deputatilor, Puterea a reusit sa modifice Regulamentul pentru a infiinta grupul „independentilor” si a face loc unui membru UNPR in Biroul Permanent.

Opozitia, care bloca pana acum initiativele Guvernului, va fi in minoritate, scrie Romania libera. Votul a fost dat in lipsa PSD si PNL, care au parasit sala in semn de protest, si au acuzat din nou Puterea de fraudare. In plus, PSD a anuntat ca va depune o noua plangere penala impotriva Robertei Anastase, care la randul ei o va actiona in instanta pentru calomnie pe Aura Vasile (PSD), face ziarul rezumatul zilei.

Evenimentul zilei relateaza ca liderul social-democratilor, Victor Ponta, a acuzat PDL ca a incercat sa faca un troc in parlament. Democrat-liberalii ar fi propus amanarea modificarii Regulamentului Camerei pentru recunoasterea independentilor ca grup cu o conditie: opozitia sa renunte la solicitarea de demisie a Robertei Anastase.

PSD si PNL au cerut comisie de ancheta pentru Anastase acuzand frauda la legea pensiilor. Democrat-liberalii au facut insa zid pentru presedintele Camerei. Supusa la vot, propunerea Opozitiei a fost respinsa, partidele Puterii avand majoritate in plen. La cateva minute dupa vot, liberalul Ludovic Orban a acuzat o noua frauda. „Am cerut listingul voturilor si votul meu nu a aparut, desi am votat. Voi face sesizare in scris”, a spus Orban, de la tribuna Camerei Deputatilor, potrivit EvZ.

Pedelistii au venit ieri-dimineata la sedinta hotarati sa adopte o modificare a Regulamentului Camerei care sa le permita deputatilor „independenti”, de fapt cei care au intrat in UNPR, sa se constituie in grup parlamentar, lucru care legalizeaza migratia politica, comenteaza Jurnalul National. Regulamentul actual nu le dadea voie deputatilor care au demisionat din partidele cu care au intrat in Parlament sa aiba grup propriu si, implicit, reprezentare in Biroul Permanent si in comisii. Infiintarea unui grup UNPR este insa importanta pentru PDL atat pentru a-si consolida majoritatea inaintea motiunii de cenzura, cat si pentru a obtine majoritatea in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a acuzat pe pedelisti ca „desconsidera votul cetatenilor” si legalizeaza „dezertarea in masa a parlamentarilor”. Tariceanu a mai spus ca rezultatul alegerilor din 2008 a fost viciat de trecerea masiva a parlamentarilor in grupul lui Gabriel Oprea si l-a acuzat pe acesta ca „dezonoreaza functia de ministru si armata intreaga”, relateaza cotidianul.

Liderul grupului PSD, Mircea Dusa, a declarat pentru Adevarul ca, odata constituit acest nou grup, al „independentilor”, ar urma sa inceapa o noua negociere atat pentru Biroul Permanent, cat si pentru comisiile parlamentare in functie de ponderea pe care o are fiecare grup.

Social-democratii se tem ca ar putea ramane fara unul din cele doua posturi de vicepresedinte al Camerei, ocupate in prezent de Adrian Nastase si Valeriu Zgonea. (Sorin Avram)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii