Studiu: 20% dintre romance nu fac sex protejat   octombrie 6th, 2010

Multe femei tind catre metodele masculine de protectie (Foto: dontbeperfect.blogspot.com)

O cercetare GfK Romania realizata in luna septembrie arata ca din femeile care folosesc o metode de contraceptie specific feminina sunt tot mai putine. Mai mult, 20% dintre acestea nu se protejeaza in timpul actului sexual, scrie Adevarul.

In general, pentru romani, cele mai cunoscute metode contraceptive sunt, in ordine, prezervativul (95%), pilulele contraceptive (94%), retragerea inaintea ejacularii (83%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%) si pilula de a doua zi (72%).

Studiul, realizat prin prin intervievarea online a unui numar de 600 de respondenti din mediul urban, cu varste intre 18 si 50 de ani, pune in evidenta faptul ca sunt putine femeile care folosesc in principal metode de contraceptie feminina, recurgand la metodele specifice barbatilor – prezervativul masculin sau retragerea inaintea ejacularii.

Astfel, aproape jumatate dintre femeile aflate intr-o relatie folosesc o singura metoda contraceptiva, in principal prezervativul masculin sau pilula contraceptiva, iar 20% folosesc mai mult de doua metode – pe langa metodele principale se adauga retragerea inaintea ejacularii si metoda calendarului.

Doar 27% din femeile intervievate folosesc in prezent pilula ca metoda contraceptiva, in vreme ce aproape 20% nu se protejeaza.

Cercetarea mai arata ca o cincime dintre femeile intervievate au folosit cel putin o data pilula de a doua zi, iar 30% au aplicat regulile metodei calendarului. In cazul barbatilor, 72% folosesc prezervativul, iar 44% practica si retragerea inaintea ejacularii. Internetul este principala sursa de informare despre contraceptie, fiind mentionat de 83% din respondenti.

A. C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii