Timisoara: Decanul Facultatii de Geografie, urmarit penal pentru fals intelectual   octombrie 6th, 2010

Foto: agenda.ro

Scandal la Facultatea de Geografie a Universitatii de Vest din Timisoara. Decanul institutiei, Gheorghe Ianos, este urmarit penal de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, sub acuzatia de fals intelectual si uz de fals, informeaza Adevarul de Timisoara.

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor dupa ce un profesor de la Facultatea de Geografie (n.r. Constantin Vert) a reclamat ca un coleg al sau (n.r. Lucian Dragut) figureaza doar fictiv in registrele facultatii, in timp ce este plecat in strainatate. Chiar daca plangerea a fost formulata impotriva unui alt profesor (n.r. Petru Udrea), in plasa anchetatorilor a cazut si decanul Gheorghe Ianos, care conduce institutia.

Decanul sustine insa ca nu s-a intentionat niciun moment comiterea unei fraude, ci toata miscarea a fost gandita in interesul scolii. „Domnul profesor a plecat pentru un contract in Austria la Salzburg. Era in interesul nostru, aducea facultatii vizibilitate, anual ducea un numar de studenti si profesori romani acolo, veneau aici profesori austrieci. Nu a vrut nimeni sa comita o frauda”, a spus Gheorghe Ianos.

Acesta sustine ca a stabilit cu profesorul Lucian Dragut sa vina periodic sa tina cursurile si la Timisoara, lucru care s-a si intamplat o perioada. Ilegalitatea a aparut in momentul in care profesorul nu a mai putut sa vina si i-a platit pe alti colegi specialisti sa-i tina locul la cursuri. „S-a considerat frauda faptul ca domnul Dragut figura prezent, desi era plecat in strainatate”, a mai spus decanul. Profesorul a spus ca prejudiciul adus universitatii se ridica la 26.000 de lei, dar au fost deja facute demersuri pentru recuperarea banilor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii