Ratatouille, o reteta care face inconjurul lumii   octombrie 6th, 2010

(foto: bucataras.ro)

Faimosul fel de mancare este raspandit pe intreg mapamondul. Ratatouille este de fapt o tocanita delicioasa, pregatita din mai multe tipuri de legume. Exista insa mai multe retete pentru acest preparat, in functie de specificul fiecarei tari unde se prepara.

Raspandit in intreaga zona mediteraneana, Ratatouille se pregateste din vinete, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei gras, rosii si dovlecel, informeaza NY Times.

In Turcia, coriandrul, scortisoara, menta si mararul sunt folosite pentru a-i da o aroma dulce preparatului, insa paprika si otetul sunt condimentele utilizate in Grecia. In unele zone, la Ratatouille se adauga si cartofi.

Daca pentru acest fel de mancare unii bucatari folosesc doar o cana de ulei de masline, altii il combina cu apa si sos de tomate.

Pentru acest preparat nu trebuie neaparat ca vinetele sa fie coapte in mult ulei, ci pot fi tocate impreuna cu cateva lingurite din acest lichid si bagate la cuptor. Odata ce aromele legumelor se imbina, Ratatouille este extrem de gustos.

A.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii