Un an va dura curatarea poluarii provocate de accidentul chimic din Ungaria   octombrie 6th, 2010

In urma dezastrului ecologic, 4 persoane si-au pierdut viata (foto: adevarul.ro)

Curatarea poluarii provocate de accidentul chimic din Ungaria va dura minim un an, spun autoritatile, iar costul la care se va ridica intreaga operatiune va ajunge in jurul a cateva zeci de milioane.

Potrivit ministrului Mediului, Zoltan Illes, autoritatile de la Budapesta vor avea nevoie, probabil, de asistenta tehnica si financiare din partea Uniunii Europene pentru a se putea recupera in urma dezastrului ecologic. El a descris deversarea drept cel mai grav accident chimic din istoria Ungariei, noteaza BBC.

In momentul de fata serviciile de interventie in situatii de urgenta incearca sa impiedice ca reziduurile sa se scurga in rauri, inclusiv in Dunare si in Raba. Poluarea a ajuns deja in raul Marcal.

Guvernul a decretat stare de urgenta in trei regiuni din vestul tarii.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 6th, 2010 at 19:27
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Dezastrul ecologic din Ungaria: Reziduurile ar putea ajunge in Romana, in cinci zile – VIDEO spune:

[…] ca vinovatii vor fi pedepsiti pentru dezastrul ecologic din vestul tarii. Potrivit estimarilor, ungurii vor avea nevoie de cel putin un an si zeci de milioane de euro pentru a sterge efectele catastrofei […]