Warren Buffett: Sunt impozitat mai putin decat femeia de serviciu   octombrie 6th, 2010

foto: latincapitalmarket.com

Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Warren Buffett, spune ca statul american ar trebui sa impoziteze mai mult oamenii cu averi consistente, dupa ce aceasta masura fiscala a fost intens discutata in ultimele saptamani inainte de alegerile parlamentare de la jumatatea mandatului.

“Ar fi nevoie de circa 20 % din PIB pentru a finanta tot ce se crede ca ai dreptul sa ai in aceasta tara si nimeni nu ne va da acesti bani. Daca nu-i luati de la oameni ca mine, nu-i veti avea din partea celor care ii folosesc ca sa manance”, a precizat Buffett, informeaza capital.ro.

Datorita reducerilor de impozite acordate celor mai bogati de catre presedintele George W. Bush, Warren Buffett afirma ca a fost individul cel mai putin impozitat – proportional vorbind – din cadrul propriului sau birou, plasat mai bine decat secretara lui si decat femeia de serviciu.

“Eu platesc un impozit mai mic decat femeia de serviciu si nu asa ar trebui sa functioneze sistemul”, a adaugat Buffett, presedinte-director general al companiei de investitii Berkshire Hathaway. (10:48)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii