Campania de vaccinare incepe la sfarsitul lunii octombrie   octombrie 7th, 2010

Prioritate au persoanele cu varsta peste 65 de ani (Foto: descopera.ro)

Ministerul Sanatatii a anuntat pentru sfarsitul lunii octombrie o noua campanie de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon, prin care vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor, anunta paginamedicala.ro.

Sunt pregatite aproximativ 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Prioritate la vaccinare au persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor Oorganizatiei Mondiale a Sanatatii si Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC).

Campania se va desfasura in cadrul cabinetelor medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi. Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii