Profesorii care isi mediteaza elevii risca excluderea din invatamant   octombrie 7th, 2010

Meditatiile sunt principala sursa de venit pentru multi profesori (Foto: glasulmaramuresului.ro)

Profesorii care acorda meditatii propriilor elevi risca sa fie exclusi din sistem. Masura este prevazuta de un amendament adoptat de Comisia de Educatie din Senat, care ar putea intra in vigoare daca noua Lege a Educatiei va fi aprobata, scrie antena3.ro.

Meditatiile sunt principala sursa de venit pentru multi dintre profesori profesori. Dascalii spun ca practica aceasta metoda pentru ca altfel n-ar avea cum sa traiasca decent. Multe din cadrele didactitice au salarii de sub 1.000 de lei pe luna, iar din meditatii obtin si de doua ori mai mult decat iau de la scoala.

Parintii si elevIi au pareri impartite. In timp ce unii parinti considera ca este perfect normal sa apeleze la profesorul de la clasa pentru meditatii, altii spun ca orele de pregatire platite s-au transformat intr-o afacere si ca nu este corect.

Proiectul de lege nu prevede insa cum vor fi verificati profesorii care fac pregatire cu elevii de la scoala. Noul amendament va intra in vigoare odata cu legea educatiei, dezbatuta in prezent in Senat.

Vezi AICI VIDEO.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii