Coreea de Nord: Prima dinastie comunista din istorie a fost reconfirmata   octombrie 8th, 2010

abcnews.go.com

Un inalt responsabil nord-coreean a confirmat, pentru prima oara, planul de succesiune avut in vedere de autoritatile comuniste ale tarii, informeaza Le Monde. Mai precis, Kim Jong-un, fiul cel mai mic al actualului lider, Kim Jong-il, ii va lua locul tatalui sau la conducerea tarii dupa decesul acestuia.

Yang Hyong-Sop, unul dintre cele mai inalte cadre ale partidului, a anuntat, in mod oficial, faptul ca numitul Kim Jong-un, in varsta de 27 de ani, va prelua controlul in viitorul apropiat, intr-un interviu acordat unui post de televiziune american care face parte din grupul media ce detine si Associated Press.

„Poporul nostru este fericit sa aiba mari conducatori de la o generatia la urmatoarea”, a spus fruntasul comunist. „Suntem onorati ca am avut lideri cum a fost Kim Ir Sen, iar acum il avem presedinte pe marele conducator Kim Jong Il, pe care il servim cu mandrie. Acum avem onoarea sa-l salutam pe tanarul general Kim Jong Un”, a adaugat el.

Kim Ir Sen, fondatorul republicii comuniste, a decedat in 1994, dar a fost declarat „presedinte etern”.

Aceste precizari facute de vicepresedintele biroului politic al partidului unic constituie prima confirmare oficiala a succesiunii de la tata la fiu.

Kim Jong Un, a carui fotografie a fost editata oficial abia saptamana trecuta, a avujt deja doua aparitii publice alaturi de la tatal sau de cand a fost nominalizat. Kim Jong Il, acum in varsta de 68 de ani, a suferit un atac cerebral in august 2008, iar starea sa de sanatate este extrem de fragila.

Potrivit unor surse venite de la sud de linia de demarcatie care desparte peninsula in doua, RPD Coreeana pregateste, pentru duminica, o parada militara fastuoasa, care marcheaza implinirea a 65 de ani de la crearea partidului unic, dar si pentru a celebra anuntarea oficiala a succesiunii la putere. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii