Ucraina: Cod vestimentar anti-Timosenko anuntat de cabinetul de la Kiev   octombrie 8th, 2010

bittenandbound.com

Guvernul ucrainean a anuntat adoptarea unui cod vestimentar strict care este fatis opus stilului de a se imbraca al fostului premier Iulia Timosenko, cunoscuta pentru stilul „glamour”, informeaza Le Figaro.

Publicat pe site-ul oficial al guvernului, regulamentul privilegiaza un stil „business” foarte sobru care va fi impus functionarilor si tuturor celor care intra in sediul guvernului, total in opozitie cu rochiile mulate si tocurile inalte ale „Printesei gazului”.

„Tinuta de afaceri va permite functionarului sa isi faca jobul cum trebuie, dar il si ajuta sa lege noi contacte”, subliniaza documentul.

Textul, care contine mai multe pagini, ofera detalii pentru barbati si femei, mergand pana la a indica lungimea pantalonilor sau grosimea colantilor. Astfel, barbatii sunt obligati sa aiba cel putin trei costume si sa schimbe camasa zilnic, iar femeile trebuie sa aiba „un aer feminin, care sa dea incredere, elegant”, dar decolteurile adanci, fustele prea stramte sau prea scurte sunt trecute la index.

Iulia Timosenko a anuntat, intr-un comunicat, ca masurile anuntate de guvern i se par „ridicole”. Ea a mentionat, ca „in felul acesta, Regina Marii Britanii sau liderul libian Kadhafi nu ar avea permisiunea sa intre in sediul Executivului”.

Actualul premier, Mykola Azarov, un birocrat care poarta doar costume inchise la culoare, dusman personal al fostei doamne prim-ministru, a invitat un preot ortodox si i-a cerut sa binecuvanteze biroul, dar si sa exorcizeze spiritul Iuliei Timosenko.

„Adio, Louis Vuitton”, a comentat popularul cotidian Fakti, facand aluzie la gusturile rafinate ale premierului revolutiei portocalii, ea aparand de altfel intr-o rochie a acestui creator de moda pe coperta revistei Elle in 2005. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii