Brasov: Primul curs autorizat de terapie prin joc si drama-terapie   octombrie 9th, 2010

Anul viitor va incepe o noua serie de formare ca terapeut, iar cursurile se vor intinde pe durata a trei ani (foto: aptbv.files.wordpress.com)

Copii care au suferit traume severe vor fi ajutati sa treaca mai usor peste episodul dureros. Specialistii britanici si irlandezi vor tine o serie de cursuri de formare in cadrul carora terapeutii brasoveni vor invata doua metode importante ce pot fi aplicate cu succes in recuperarea micutilor.

Primului curs autorizat de terapie prin joc si teatru din Romania ii va invata pe pihologii, consilierii si terapeutii romani cum sa ii ajute pe copii sa depaseasca traumele suferite, anunta sambata Buna Ziua Brasov.

„Prin definitie, terapia prin joc si drama terapia sunt abordari practice, asa ca ceea ce facem noi este punerea in practica si centrarea pe persoana a cunostintelor teoretice. Aceste terapii se utilizeaza destul de putin in Romania, fiind singurele pentru care a fost demarat un curs aprobat de Colegiul Psihologilor. Terapiile pot fi aplicate pe orice persoana, dar in mod traditional este destinata copiilor. Se pot aborda probleme care tin de dificultati de invatare, de dificultati senzoriale, de tulburari de comportament. Pe de alta parte, drama-terapia are acelasi scop, dar ca modalitate principala foloseste teatrul in lucrul cu oamenii”, a declarat Ioana Serb, vicepresedintele Asociatiei de Terapie prin Joc si Drama Terapie din Romania.

Printre lectorii care vor sustine cursuri la Brasov se numara si Eileen Prendiville, un terapeut care timp de 30 de ani s-a specializat in domeniul abuzului sexual asupra copilului. „Am avut multe cazuri care m-au impresionat, mai ales ca sunt specializata pe copii abuzati sexual. Am lucrat insa cu copii care au trecut prin diferite traume sau au fost neglijati in trecut. Ceea ce ma bucura este momentul cand copii devin spontani, se joaca si se bucura”, a declarat Eileen Prendiville, din Irlanda.

Joan Moore este specialista in drama terapie si terapie prin joc. „Lucram cu amintirile si trairile subiectilor, in mare parte copii. In urma terapiei, relatia cu familia se imbunatateste, intrucat ei nu se mai invinovatesc pentru ceea ce li s-a intamplat. In acelasi timp, familia incepe sa-i inteleaga mai bine, asa ca toată lumea este mai fericita. E greu sa lucrezi cu copii care au trecut prin experiente dificile, dar merita, pentru ca recupereaza foarte bine. Redresarile se observa dupa 10 -20 de sesiuni, care se intind pe o perioada de 3 -9 luni”, a declarat Joan Moore, unul dintre terapeutii englezi sositi la Brasov.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii