Dezastru ecologic in Ungaria: Localitate evacuata din cauza pericolului de noi scurgeri toxice   octombrie 9th, 2010

(foto: captura video youtube.com)

Amenintata de pericolul unor noi scurgeri de substante toxice din rezervorul uzinei de alumina din Ajka, localitatea Kolontar va fi evacuata. Evacuarea populatiei a inceput in cursul noptii de vineri spre sambata, dupa ce specialistii au constatat ca peretele rezervorului este slabit, informeaza MTI, preluata de Agerpres.

Mai grav este ca rezervorul uzinei de alumina din Ajka, la 160 de kilometri vest de Budapesta, aflat la originea scurgerii de noroi toxic care ameninta ecosistemul Dunarii, risca sa cedeze complet din cauza unei noi fisuri în dig, transmite Mediafax.

„Evacuarea din Kolontar a avut loc la ora 06.00 (07.00 ora Romaniei), dupa ce s-a constatat slabirea digului rezervorului numarul 10”, a precizat Tibor Dobson. „Evacuarea a fost decisă de ministrul de Interne, Sandor Pinter, care a participat la reuniunea comisiei pentru aparare locala, sambata dimineata”. Daca va fi necesar, se va decide si evacuarea satului vecin, Devecser, a subliniat Tibor Dobson.

Bilantul tragicului accident chimic produs luni in vestul Ungariei este, pana in prezent, de sapte morti si peste 120 de raniti.

Cititi si Dunarea este diluata cu otet.

O.R.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii