F1: Si daca va ploua si maine la Suzuka?   octombrie 9th, 2010

news.yahoo.com

In cazul in care ploaia va opri si calificarile de maine, programate la ora 4, ora Romaniei, tocmai din cauza apei acumulata pe circuit, grila va fi stabilita intr-unul dintre cele doua moduri posibile.

Astazi ploaia cazuta din abundenta pe circuitul de la Suzuka, Japonia, i-a facut pe organizatori sa mute calificarile pentru Marele Premiu maine, cu cateva ore inaintea cursei. Dar daca maine va continua sa ploua, ordinea pilotilor pe grila ar putea fi hotarata in doua moduri.

Ultimul punct din articolul 36 din regulamentul sportiv al Formulei 1 se arata ca, in astfel de cazuri, ordinea de plecare in cursa este data de numerele (de pe masini) cu care pilotii s-au inscris in campionat. Astfel, Button (McLaren Mercedes) ar pleca din pole-position, datorita numarului 1, cel care arata ca britanicul este campion mondial. Dar exista si o a doua posibilitate, care ramane la latitudinea comisarilor de cursa japonezi, cei care pot hotara ca grila de start sa fie identica cu ordinea in care pilotii au terminat ultimul Grand-Prix, cel de la Sinagapore. In aceste conditii, Fernando Alonso (Ferrari) va pleca din pole-position, urmat de pilotii Red Bull, Vettel si Webber. Lewis Hamilton ((McLaren Mercedes) va fi retrogradat cinci pozitii pe grila, pentru ca i-a fost inlocuita cutia de viteze. Cursa va avea loc duminica, de la ora 9, fiind transmisa in direct de TVR1. (C.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii