Functionarii publici bulgari vor folosi numai hartie reciclata din 2011   octombrie 9th, 2010

Din 2011 functionarii vor avea consumabile "verzi" (foto: infocuratenie.ro)

Autoritatile bulgare promoveaza reciclarea. Guvernul de la Sofia a anuntat, vineri, deschiderea unei licitatii prin care doreste achizitionare de hartie reciclata si alte consumabile de birou ”verzi” pentru institutiile publice.

Licitatia reprezinta doar prima etapa a unei strategii ambitioase, care prevede ca toate institutiile publice sa foloseasca exclusiv hartie reciclata din 2011, noteaza sambata Green Report.

Noul proiect prevede, de asemenea, masuri de reducere a consumului de hartie si incurajarea dezvoltarii unui sistem electronic de transmitere a documentelor.

Decizia oficialilor bulgari este in concordanta cu politicile Comisiei Europene de achizitii publice verzi, menite sa reduca impactul de mediu al consumului de hartie.

Potrivit ministerului bulgar de Finante, licitatiile de achizitii publice verzi din tari precum Austria, Danemarca, Germania sau Suedia, contin cerinte ”verzi ” in proportie de 40% – 70%. Ministerul a mai anuntat sa precizeze ca astfel de masuri vor fi adoptate in Bulgaria la nivel extins, in anticiparea viitoarelor directive verzi ale Comisiei Europene.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii