Germania: Rezerve serioase in ceea ce priveste aderarea Turciei la UE   octombrie 9th, 2010

stocktradersdaily.com

Cancelarul german Angela Merkel si-a manifestat rezervele asupra posibilei adeziuni a Turciei la Uniunea Europeana la sfarsitul unei intalniri avute la Berlin cu premierul acestei tari, Recep Tayyip Erdogan, informeaza La Vanguardia.

Seful guvernului federal nu a facut referiri la acest controversat subiect pana la momentul conferintei de presa, atunci cand prim-ministrul Erdogan i-a cerut gazdei sale sa sprijine explicit negocierile care sunt deja in curs. „Turciei i s-au facut niste promisiuni, nu trebuie sa existe nici schimbari de directie, nici frane care sa intarzie procesul”, a spus omul politic turc. „Rezultatul acest negocieri ramane deschis, nu inseamna ca va conduce, automat, la aderarea Turciei. Vom relua aceste discutii dupa deschiderea urmatoarelor capitole de negociere”, a precizat oficialul german.

Merkel are programata o vizita oficiala in Cipru, urmand a vedea la fata locului evolutia procesului de pace dintre cipriotii greci si turci. Mentinerea trupelor de ocupatie turce pe teritoriul Ciprului in asa-numita Republica Turca a Ciprului de Nord este un obstacol major pentru aderarea Ankarei la Uniunea Europeana.  (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii