Iasi: Studenti obligati sa studieze in conditii mizere   octombrie 9th, 2010

Reprezentantii universitatii spun ca nu sunt bani pentru reparatii (foto: ziaruldeiasi.ro)

O parte dintre studentii celei mai vechi universitati din tara,  „Al.I. Cuza” din Iasi, studiaza in conditii greu de imaginat. Pe langa tencuiala cazuta, usile si geamurile stricate, cuie ruginite care ies din banci si toalete nefunctionale, la cursuri isi mai fac aparitia din cand in cand si cateva rozatoare.

Corpul E, din Fundatie, este una din cele mai nesigure si insalubre cladiri din oras. Cu toate acestea, aici invata studenti de la Facultatea de Litere si cea de Drept, noteaza sambata Ziarul de Iasi.

In ciuda faptului ca reprezentantii institutiei de invatamint au promis in repetate randuri ca vor remedia situatia, nimic nu s-a schimbat o data cu inceperea noul an universitar. Acum exista si o scuza plauzibila… criza economica.

„Am solicitat bani pentru acest an, dar exista dificultati financiare la nivelul Guvernului. La anul, sigur ii vom primi. Anul viitor se va pune accent mai mare pe investitii. Se pare ca va fi un «boom» economic de substanta, cel putin asa am auzit in presa, din declaratiile guvernantilor”, spera Bogdan Plescan, directorul general administrativ al Universitatii „Cuza”.

Studentii de la cea mai veche universitate romaneasca invata zilnic in corpuri de cladire care stau constant sub amenintarea demolarii. De zeci de ani, controversatul corp E din Fundatie si corpul O din Dealul Copoului nu au mai beneficiat de nici o lucrare de reparatie sau de consolidare.

Cititi mai mult AICI.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii