John Lennon, omagiat in intreaga lume   octombrie 9th, 2010

Google il omagiaza pe Lennon printr-un logo nou

O serie de evenimente marcheaza in toata lumea ziua in care Lennon ar fi implinit 70 de ani, de la expozitii foto, la intruniri publice si concerte in aer liber. Fervent activist politic, legendarul muzician, fost membru al trupei Beatles, a format alaturi de Paul McCartney cel mai de succes parteneriat de compozitie muzicala din secolul XX.

Vaduva artistului, Yoko Ono, celebreaza ziua de nastere a sotului ei in Islanda,unde  va lumina turnul  “Imagine Peace”, un monument ridicat in cinstea lui Lennon. Saptamana trecuta, Ono a urcat pe scena alaturi de celebra Lady Gaga intr-un concert omagial sustinut pe scena Teatrului “Orpheum” de pe Broadway.

De asemenea, Yoko Ono si casa de discuri EMI Music au incheiat un parteneriat cu YouTube pentru a incuraja utilizatorii sa posteze clipuri in care sa povesteasca ce inseamna pentru ei John Lennon. Site-ul, care si-a creat cu aceasta ocazie si un logo special, afiseaza astazi, pe prima pagina, un mesaj video al vaduvei artistului care spune: “Sper ca veti fi alaturi de mine si de familia pacii pentru a sarbatori aceasta zi atat de speciala. Postati clipurile voastre omagiale pe  YouTube si vom reusi impreuna sa pastram vie amintirea lui John.”

Pe pagina special creata de YouTube vor fi publicate marturiile mai multor celebritati, apropiati sau simpli fani ai legendarului artist, de la Ringo Starr la Jonas Brothers.

La randul sau, motorul de cautare Google a creat cu ocazia aniversarii artistului primul sau logo video, care prezinta  un autoportet al lui John Lennon si o serie de schite animate, puse pe muzica celebrei piese “Imagine”.

In Liverpool, orasul natal al muzicianului, va fi dezvelit un monument special, intitulat “Peace and Harmony”, iar in New York, fanii artistului se vor aduna in Strawberry Fields, sectiunea dedicata artistului in Central Park, si vor celebra impreuna viata lui Lennon.

De asemenea, un documentar care analizeaza o ipostaza putin remarcata a lui John Lennon, aceea de imigrant, va fi proiectat astazi in Central Park din New York.  Filmul, intitulat “LENNONYC” si regizat de Michael Epstein, rememoreaza cei aproape zece ani petrecuti de artist in Statele Unite si incearca sa arate rolul important pe care l-a avut orasul New York in viata lui Lennon si a lui Yoko Ono.

Regizorul sugereaza faptul ca metropola americana a reprezentat un veritabil refugiu pentru artist, care se simtea haituit de presa britanica din pricina relatiei cu Ono. In New York, artistul ducea o viata aproape obisnuita, reusind sa se plimbe in parc sau sa ia masa in oras fara sa fie acostat de fani sau jurnalisti.

“Rock and Roll Hall of Fame” din Cleveland (SUA) omagiaza weekendul acesta viata artistului  printr-o serie de evenimente care includ, printre altele, dezvelirea celebrei capsule a timpului care contine inregistrarile lui Lennon dupa despartirea de trupa Beatles, contributii ale fanilor si role de film continand pelicule inedite cu formatia britanica. Fanii sunt invitati sa semneze o uriasa felicitare dedicata muzicianului prin care sa-si exprime dorintele lor pentru omenire.

Muzeul Grammy din Los Angeles inaugureaza astazi expozitia “John Lennon, Compozitor”, un vernisaj-tribut adus artistului care a castigat de sapte ori renumitul premiu american. Expozitia ofera publicului o incursiune prin radacinile muzicale ale artistului si influentele care i-au marcat melodiile si stilul, personalitati ca Bob Dylan, Elvis Presley, Buddy Holly sau Eddie Cochran.

Expozita include cateva obiecte-emblema ale artistului, chitari, albume, dar si perechea de ochelari rotunzi devenita  marca artistului, desene originale realizate de el sau documente care cuprind versurile scrise de mana pentru melodiile “Imagine” si “Beautiful Boy (Darling Boy)”.

Si Ozzy Osbourne il omagiaza pe Lennon. Rockerul a lansat saptamana aceasta un cover dupa piesa “How” a legendarului John Lennon,  inclusa pe albumul “Imagine” din 1971. Osbourne a declarat pentru Associated Press  ca Lennon a fost o adevarata “forta a umanitatii”.

Fostul lider al trupei Black Sabbath si-a exprimat in repetate randuri admiratia pentru Lennon si pentru formatia “The Beatles”, despre care spune ca i-a influentat decisiv cariera muzicala. Versiunea lui Osbourne a piesei “How” este disponibila pe iTunes si toate fondurile obtinute din vanzarea melodiei vor fi donate catre Amnesty International.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii