Metoda revolutionara: Imbunatatirea memoriei prin tratamentul cu electrosocuri   octombrie 9th, 2010

Metoda ar putea fi folosita in cazul pacientilor ce au suferit un atac cerebral (foto: gandul.info)

In urma unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori de la Universitatea Temple, din Philadelphia, s-a descoperit ca socurile electrice duc la o crestere de 11% a capacitatii oamenilor de a-si reamiti diverse lucruri pe care le-au uitat. Astfel, s-a observat  ca prin tratamentul cu electrosocuri sunt stimulati anumiti neuroni din creierul uman, in asa fel incat, atunci cand cineva incearca sa-si aminteasca ceva anume, acesti neuroni incep instantaneu sa functioneze.

Aceasta metoda ar putea fi dezvoltata intr-un viitor destul de apropiat si folosita pentru pacienti ce au suferit un atac cerebral si a caror memorie a fost afectata, cat si pentru cei care au pierderi de memorie specifice varstei inainte, cand conexiunile dintre neuroni se slabesc, transmite, sambata, ProTV.

Totusi, aceasta metoda este inca perfectionata de oamenii de stiinta care cauta solutii prin care acest tratament cu electrosocuri sa fie de lunga durata, deoarece in prezent, desi capacitatea de reamintire a persoanei creste cu 11%, acest efect nu dureaza mai mult de o ora.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii