O profesoara din Craiova incearca sa schimbe cu pasi mici lumea   octombrie 9th, 2010

Livia Popescu a infiintat "Cercetasii Romaniei" (foto: adevarul.ro)

Livia Popescu este unul dintre profesorii care incearca sa aduca o schimbare in randul tinerilor. Si nu de ieri, de azi, ci inca din 1994, cand a infiintat  Centrul Local Craiova al Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei”.

Ideea i-a venit in urma activitatii ca traducatoare pentru un grup de cercetasi din Danemarca. “Mi-au povestit atunci ca la ei e un fel de religie, ca lumea crede in cercetasi”, relateaza profesoara de engleza despre aceasta experienta. “Din dorinta de a schimba ceva am inceput cercetasia, cu elevii de la clasele mele. Primele actiuni au fost ecologice si sociale. Am lucrat cu copiii institutionalizati, carora am reusit sa le aducem zâmbetul pe buze”, povestese Livia pentru editia de sambata a Adevarul de Craiova.

„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”

In prezent, Livia Popescu ocupa functia de presedinte al centrului local al cercetasilor, fiind totodata reprezentanta pe Slatina, Corabia si Ramnicu Valcea. In 16 ani de activitate a fost inspirata de motto-ul organizatiei – “Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”. In zecile de proiecte pe care profesoara le-a derulat cu tinerii, cu varste intre 7 si 21 de ani, a incercat prin “Cercetasii Romaniei” sa-i educe in spiritual acestei devize, sa-i faca sa se accepte pe ei insisi si pe cei din jurul lor asa cum sunt, dar sa ramana realisti in vederea calitatilor, cat si a defectelor.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii