Romania are la dispozitie 5 ani pentru a se pune la punct cu reciclarea deseurilor   octombrie 9th, 2010

La nivel national trebuie reciclate 42% din deseurile de pe piata (foto: irina.ecosapiens.ro)

Romania se afla la coada listei in ceea ce priveste colectarea selectiva si reciclarea. Tara noastra va suporta consecinte economice grave daca in cinci ani nu va reusi sa atinga media din Uniunea Europeana.

In cazul in care standardul nu este atins in aceasta perioada de timp, se va initia procedura de infringement si vor si aplicate amenzi de cateva sute de mii de euro pe zi. Amenzile pot ajunge chiar pana la 200.000 de euro pe zi, pentru fiecare flux de deseuri pe care obiectivele nu au fost indeplinite.

Potrivit noii directive-cadru a gestiunii deseurilor, pe care Ministerul Mediului o va transpune in legislatia nationala pana la finele anului, Romania are o misiune grea. Tara noastra are obligatia sa creeze un sistem de colectare selectiva si de reciclare care sa functioneze eficient.

Asta inseamna ca la nivel national trebuie sa se colecteze selectiv si sa se recicleze 42% dintre deseurile de pe piata. Obiectivul este defalcat pe fluxuri de deseuri. Astfel, anul acesta, obligatia de reciclare a hartiei este de 60%, a plasticului de 14%, a sticlei de 44% si a metalelor de 50%.

Citeste mai departe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii