Sase fosti sefi ai Petrom Service, dupa gratii   octombrie 9th, 2010

foto: agenda.ro

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, vineri seara, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Mihai Sorin, fost director general al Petrom Service, si a altor cinci fosti sefi ai PSV Company, fosta Petrom Service. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Petrom Service platea servicii de „pregatire a computerelor si imprimantelor pentru iarna”

Potrivit anchetatorilor, grupul infractional organizat a reusit sa delapideze societatea Petrom Service si sa-si securizeze castigul prin evitarea platii de taxe catre stat. Conform referatului ce contine propunerea de arestare preventiva, citat de Mediafax, banii luati de la Petrom Service au mers, intr-o prima faza, la una dintre firme, SC Card Vision Media. Contractul, incheiat la 1 iulie 2006, presupunea ca cea de-a doua sa furnizeze pentru client servicii de intretinere, asistenta de specialitate si mentenanta pentru echipamentele IT.

In 2 octombrie 2007, suma din contract a fost crescuta din nou, Petrom Service fiind de acord sa plateasca în plus pentru service-ul IT aferent lunilor octombrie si noiembrie ale anului 2007. „Pentru lunile octombrie si noiembrie 2007 se suplimentau activitatile de service cu o revizie generala si pregatire de iarna a instalatiilor si echipamentelor ce fac obiectul contractului”, sustin procurorii.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au propus, vineri, instantei Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Mihai Sorin, fost director general al Petrom Service, precum si a lui Ionut Calinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciuca, Mihaela Nacu si Ionut Adrian Efrime, toti cu functii de conducere in cadrul SC PSV Company SA (fosta petrom Service) si a altor societati comerciale.

Cei sapte sunt acuzati de constituire a unui grup infractional, delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Vedeti comunicatul DIICOT AICI.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii