Sugestii pentru pranzul de duminica   octombrie 9th, 2010

Foto: apropo.ro

 

Pentru multi dintre noi pranzul de duminica e o ocazie extraordinara de a petrece timp alaturi de familie si prieteni. Daca aveti invitati la masa, aveti ocazia sa-i impresionati cu preparate delicioase, folosind legume de sezon.

Dovleacul nu e doar pentru lampile de Haloween, ci poate fi folosit la prepararea unor supe creme, sau la feluri principale, informeaza The Guardian.

Iata cateva retete pe care le puteti incerca pentru pranzul de duminica:

Pui cu dovleac si ceapa

Ingrediente: un pui de 1,5 – 2kg, unt, patrunjel si salvie, frunze de dafin, doua kilograme de dovleac, fara coaja si seminte, taiat in cubulete, 5-6 cepe, usturoi si 2-3 lingurite de ulei de rapita. 

Puiul se taie pe jumatate, pentru a-l putea umple. Se adauga untul, patrunjelul, salvia, dafinul, sarea si piperul intr-un bol si se amesteca bine. Puiul trebuie uns atat in afara cat si inauntru cu acest amestec.

Se adauga dovleacul, ceapa si usturoiul intr-o tava, uleiul de rapita si 170 mililitri de apa, iar dupa aceea se dau la cuptor timp de o ora. Cand sunt gata se adauga puiul inca 45 de minute, pana se rumeneste.

Acest deliciu poate fi servit cu salata verde.

Supa de dovleac

La aceasta reteta se pot folosi legumele ramase de la puiul la cuptor.

Ingrediente: dovleac copt, ceapa coapta, 1 litru de supa de pui, nucsoara, ulei si optional juliene de pui prajit.

 Legumele se amesteca intr-un blender, apoi se toarna amestecul intr-o tigaie cu putin ulei de arahide la care se adauga condimente, dupa gust. Legumele se lasa pana devin crocante, iar apoi se adauga supa de pui. Pentru savoare se pot presara si frunze de salvie.

La desert se poate servi o placinta cu mere sau tarta cu fructe de toamna.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii