Vrancea: Bolnava de cancer, refuzata la internare   octombrie 9th, 2010

Medicul sustine ca a facut tot ce tinea de competenta sa (foto: blueyedkid.files.wordpress.com)

Fiica unei femei din Focsani acuza un medic de la Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean „Sfantul Pantelimon“ ca a refuzat sa-i interneze mama care se simtea foarte rau, cu toate ca el a fost ultimul medic care s-a ocupat de cazul femeii.

Pacienta, care sufera de cancer de col uterin, locuia cu viza de flotant in Jaristea, asa ca a fost trimisa la spitalul din Odobesti, in raza caruia se afla localitatea, noteaza sambata Monitorul de Vrancea. Elena Cosma de 56 de ani a fost diagnosticata cu ani in urma cu cancer de col uterin, a fost operata, dar boala a recidivat.

„Dupa ce a avut dureri toata noaptea, fratele meu a anuntat salvarea. Ajunsa la spital, aici a inceput «distractia». Doctorul Dragut nici nu s-a uitat la ea. I-a refuzat internarea si a spus sa fie dusa la spital la Odobesti daca tot locuieste in Jaristea. Dupa patruzeci de minute a fost trimisa la Odobesti. Medicul a stat de vorba cu tatal meu si i-a dat o reteta pentru calmare. Eu, cand am mers la medic sa intreb daca mama a fost internata mi-a raspuns ca nu stie despre cine este vorba si ca nu si-o aminteste in conditiile in care in urma cu doua saptamani a fost internata la el. Am fost nevoiti sa ne plimbam 20 de minute intre UPU si Sectia de Oncologie“, a spus Marinela Cosma, fiica pacientei.

Rudele femeii sunt indignate de purtarea medicului. „Mi se pare normal ca atunci cand ti-e rau sa te duci la un medic care te-a tratat, tinand cont ca el a fost ultimul medic care a tratat-o. El stia ce este mai bine pentru ea. Cred ca profita de faptul ca el e singurul medic specializat in tot judetul“, mai spune Marinela.

Medicul este de alta parere

Doctorul Dan Dragut sustine ca femeia a fost trimisa la Odobesti pentru ca locuia in Jaristea, care se afla in raza de competenta a medicilor de la unitatea respectiva. Medicul spune ca a facut tot ce trebuia, ba chiar mai mult i-a eliberat si o reteta cu calmante pana la programarea de la Bucuresti sau Italia. „Am tratat-o cu ce a tinut de mine. Nu era o urgenta, nu pierdea sange. Era si o treaba amestecata, familia spunea ca ar vrea sa o duca in Italia la tratament. Pentru ca necesita tratament oncologic specific si era flotanta pe Jaristea am trimis-o la Odobesti. I-am eliberat si reteta. Abia dupa ce a plecat salvarea mi-au spus ca viza de flotant ii expirase. I-am ajutat cat am putut si cu ce a tinut de mine“, a declarat medicul Dan Dragut.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii