Vrancea: Scoala „europeana” din munti cu patru elevi si-o invatatoare – GALERIE FOTO   octombrie 9th, 2010

De 5 ani, scoala este desfiintata vara, iar apoi se redeschide (foto: ziaruldevrancea.ro)

Patru elevi si o invatatoare dintr-o localitate vranceana sunt obligati sa mearga, pe un drum neamenajat, mai bine de doi kilometri pentru a ajunge la scoala. Pe timp de iarna, traseul poate dura chiar si o ora.

Scoala de lemn de la Poiana Stoichii s-a reinfiintat la inceputul lunii septembrie pentru doar patru copii: Elena, Silviu, Georgiana si mezinul Mihai. Construita din lemn, prin anii ’70, scoala are doua camarute, din care acum este folosita doar o singura sala de clasa, noteaza in editia de sambata Ziarul de Vrancea.

La inceputul anului scolar, conform unei decizii luate in vacanta de vara, scoala cu clasele I-IV de la Poiana Stoichii a fost desfiintata. Motivatia este una destul de simpla, respectiv numarul redus al elevilor. Insa, dupa inceperea cursurilor, primaria din Vintileasca a cerut reinfiintarea unitatii de invatamant pentru ca microbuzul scolar care merge in restul comunei nu poate strabate drumul de la Bahnele pana la Poiana Stoichii decat daca vremea este frumoasa. “Noi am discutat cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean si i-am asigurat ca, de cand incep ploile dar mai ales zapada si inghetul, la Poiana Stoichii nu se poate ajunge cu microbuzul. Nici padurea nu poate fi strabatuta pe jos de copii, asa ca nu exista alta solutie”, a declarat Marian Georgescu, primarul din Vintileasca. Directorul scolii, Stana Apostu Georgescu, spune ca povestea cu desfiintarea si reanfiintarea are cel putin sase ani. “De cand sunt eu director aici, s-a intimplat la fel: vara o desfiinteaza, toamna o reanfiinteaza”, a spus directorul scolii.

Citeste mai departe si vezi galeria foto AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii