Impactul presei asupra artei, tema unei expozitii new-yorkeze   octombrie 10th, 2010


O expozitie deschisa la un muzeu din New York isi propune sa analizeze modul in care artistii raspund la stirile din presa , scrie  artdaily.org.

Expozitia, intitulata  “The Last Newspaper”, cuprinde o serie de lucrari realizate din anii ’60 pana in prezent prin care cei 27 de artisti participanti isi exprima propriile reactii la informatiile aparute in presa si la modul de difuzare al acesteia.

Artistii isi propun sa recontextualizeze informatiile aparute in ziare si sa exploreze notiunea de stire de presa si modul in care aceasta ne afecteaza viata cotidiana.

Printre lucrarile expuse la The New Museum din metropola americana se numara creatia lui Luciano Fabro “Pavement Tautology” (1967), inspirata din obiceiul de a usca podelele proaspat spalate cu ziare vechi.

In cadrul proiectului “Eating the Wall Street Journal”, initiat in 2000 de artistul William Pope.L, mai multi voluntari se vor plimba prin muzeu mancand pagini din cunoscuta publicatie financiara.

Dash Snow propune o radiografie a decaderii lui Saddam Hussein prin prezentarea primelor pagini ale mai multor tabloide new-yorkeze care-l infatisau pe fostul lider irakian.

Potrivit Art Daily, expozitia, care va fi deschisa publicului pana pe 9 ianuarie 2011, este un veritabil exercitiu de jurnalism participativ. Pe langa expozitia propriu-zisa, muzeul va organiza si o serie de dezbateri pe tema impactului pe care presa il are asupra populatiei.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii