Incep admiterile la facultatile din strainatate   octombrie 10th, 2010

Pentru cursurile care incep in februarie 2011, termenul limita de trimite a aplicatiilor este 15 octombrie (foto: mondonews.ro)

Dezamagiti de sistemul de invatamant din Romania, tot mai multi tineri decid sa isi continue studiile peste granita. Anual, 5.000 de romani pleaca la studii in strainatate, potrivit unor estimari oficiale ale Ministerului Educatiei. Toti cei care doresc sa participe anul viitor la cursurile unei universitati din afara Romaniei se pregatesc deja de admitere.

Pentru cursurile care incep in februarie 2011, termenul limita de trimite a aplicatiilor este 15 octombrie, noteaza duminica evz.ro.

Exista o serie de fundatii care se ocupa cu intermedierea accesului tinerilor la programele de studiu din strainatate, acestea ocupandu-se si de selectarea dosarelor care vor fi trimise catre universitatile de peste granita. Procesul de selectie dureaza intre o luna si doua luni, iar costurile percepute de fundatie reprezinta o taxa de 20 de euro.

Exista de asemenea organizatii recruteaza on-line viitori studenti pentru 23 de institutii partenere din tari membre ale UE, precum Danemarca, Marea Britanie, Franta, Grecia, Italia, Spania, Olanda, dar si pentru Statele Unite ale Americii.

Citeste mai departe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii