Predica de duminica: Despre mila lui Dumnezeu   octombrie 10th, 2010

Mila lui Dumnezeu este una din insusirile intelepciunii lui Dumnezeu (Iacob 3, 17) (foto: ierodiaconvisarion.ro)

Minunea petrecuta in cetatea Nain este doar una dintre multele dovezi de dragoste ale Mantuitorului, noteaza CrestinOrtodox.ro.Nici femeia cea vaduva din cetatea Nain, nici altcineva din cei care il duceau la mormant pe fiul ei, nu l-au rugat pe Mantuitorul sa faca acea preaslavita minune, de a-l invia pe acesta.

Ci Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos, vazind-o plangind, I s-a facut mila de ea, dupa cum spune Evanghelia: Si vazind-o Domnul, I s-a facut mila de ea (Luca 7, 13). Mila lui Dumnezeu este una din insusirile intelepciunii lui Dumnezeu (Iacob 3, 17).

Cand Mantuitorul, milostivindu-Se, a inviat pe fiul vaduvei din Nain, prin aceasta minune a adus bucurie si spaima, atat mamei copilului inviat, cat si tuturor celor ce erau de fata, incat toti au dat slava lui Dumnezeu, zicind: Prooroc mare S-a sculat intru noi ca a cercetat Dumnezeu pe poporul Sau (Luca 7, 16). Dar oare mila lui Dumnezeu numai intr-un loc si intr-o vreme se arata asupra neamului omenesc? Nu, nicidecum.

Oceanul cel fara de fund si fara de margini al milei si milostivirii lui Dumnezeu a lucrat si lucreaza in tot locul si in toate timpurile asupra tuturor zidirilor Sale, dupa cum spune si Scriptura: Indurarile Lui sunt peste toate lucrurile Lui (Psalm 144, 9).

Citeste mai departe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii