Un trio tentant de vinuri din Chile   octombrie 10th, 2010

Foto: totcedoresti.ro

 

Cand vorbim de vinuri sud-americane, primul nume care iti vine in minte este Chile. Viticultorii din aceasta regiune au ajuns sa produca unele dintre cele mai dorite sortimente de vin din lume, care se remarca prin culoarea locala, dar si prin taria lor.

Iata trei dintre cele mai aromate vinuri din Chile, prezentate de Guardian

 Anakena Single -Vineyard Viognier, Rapel Valley

Acest sortiment e perfect pentru mancarurile condimentate si pentru specialitatile de peste, deoarece are un buchet fructat de piersici, e  aromat si acidulat.

Errázuriz Wild Ferment Pinot Noir, Casablanca

Errázuriz este unul din cei mai importanti producatori din Chile, iar acest soi e unul dintre cele mai delicioase vinuri rosii din cate exista. E produs in clima rece din Casablanca, din apropierea Oceanului Pacific si are o aroma puternica de cirese negre, dar si un miros floral, delicat. 

Undurraga TH Sauvignon Blanc, Lo Abarca, San Antonio

Spre deosebire de vinurile din Franta, soiurile din Chile sunt pentru consumul zilnic, la masa. Aici se gaseste un vin tanar, de baut in urmatorii patru-cinci ani, cu greu vezi “sticle de colectie”. Acest vin alb e perfect pentru a fi servit alaturi de peste.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii