Videanu: Preturile gazelor si gigacaloriei ar putea creste, dar “nu e capat de tara”   octombrie 10th, 2010

foto: videanu.ro

Dupa ce ne-a dat „reteta supravietuirii” cu 1.500 de lei lunar, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, sustine ca „nu e capat de tara” daca preturile gazelor si energiei termice vor fi majorate, intrucat nu vor aduce cheltuieli suplimentare semnificative pentru romani. Este declaratia pe care a facut-o, duminica, la emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata de Pro TV, transmite Mediafax.

Preturile gazelor si energiei termice ar putea suferi majorari cu 5-6%, insemnand ca fiecare familie va plati lunar cu 2 lei mai mult pe gaze, iar pe gigacalorie cu 5.7 lei.  „Chiar daca pretul gazelor se va majora cu 5-6%, pe familie lunar va insemna 2 lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). (…) Nu cred ca este un capat de tara pentru o familie 2 lei si 5,7 lei”, a spus Videanu, vicepresedinte PD-L.

Momentan, ANRE nu a luat nici o decizie in acest sens. In luna noiembrie a anului in curs, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei va face doar o analiza cu privire la evolutia pretulurilor gazelor naturale livrate consumatorilor. „Noi nu facem speculatii pe aceasta tema. In momentul cand vom avea o varianta clara, in care vom tine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veti fi anuntati”, a declarat Dan Iulius Plaveti, presedinte ANRE.

Anul acesta, preturile la gaze si energie nu au suferit majorari. La 1 iulie 2009, pretul gazelor natural a scazut cu 5%, iar pretul la electricitate a fost constant pe 2009.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii