Actorii vor juca 75% din spectacol. Restul de 25%, bonus pentru public!   octombrie 11th, 2010

Foto: ftr.ro

Dupa ce, in urma cu aproape trei saptamani, actorii Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu au protestat pe scena fata de reducerea cu 25% a salariilor, exemplul lor a fost urmat si de alte teatre din tara. Unul dintre ele este si Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. In momentul in care actorii au jucat 75 % din spectacol, activitatea pe scena se opreste, iar un mesaj inregistrat anunta publicul ca din acel moment  artistii fac o munca voluntara, pentru ca li s-au taiat 25 de procente din venituri.

„Este o maniera eleganta si civilizata de a protesta impotriva diminuarii salariilor la cei care lucreaza in Teatru sau Opera. Este posibil sa facem si noi ceea ce unele teatre din tara au inceput, respectiv cel de la Sibiu sau unele din Bucuresti”, a explicat directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, regizorul Tompa Gabor, potrivit ftr.ro

“Dragi prieteni, ati urmarit pana aici 75% din spectacol. Potrivit Hotararii de Guvern, noi suntem platiti cu 75%. Procentual vorbind, am putea considera ca noi ne-am facut datoria. Am putea sa ne oprim aici, iar dumneavoastra sa plecati acasa. Motivati de faptul ca dumneavoastră reprezentati ratiunea noastra de a fi, pentru ca ati cumparat bilet intreg, din dorinta de a va oferi un strop de bucurie si din respectul pe care vi-l purtam vom continua. Va multumim!”

Asa a sunat, in urma cu aproape trei saptamani, protestul actorilor de la Teatrul National din Sibiu.  Scena se repeta la fiecare reprezentatie a teatrului sibian. Actorii spun ca astfel vor sa aduca la cunostinta publicului ca nu pot juca doar pentru aplauze, oricat de multe ar fi acestea.

Vezi imaginile AICI

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii