Cluj: Fostul prefect Calin Platon, trimis in judecata pentru ucidere din culpa   octombrie 11th, 2010

Platon se afla in arest preventiv din 30 august (Foto: qbox.ro)

Fostul prefect de Cluj, Calin Platon, care a provocat un accident pe o trecere de pietoni, in urma cu o luna, omorand un bebelus si ranind-o pe mama acestuia, a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, vatamare corporala si conducere cu permisul suspendat, informeaza Ziua de Cluj.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca au finalizat rechizitoriul in acest caz si au inaintat instantei dosarul.

„Calin Platon a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducere cu permisul suspendat”, a declarat purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian. Cel tarziu maine va fi verificata legalitatea masurii arestului preventiv al inculpatului.

Calin Platon se afla in arest preventiv dupa ce, la sfarsitul lunii august, a provocat un accident pe o trecere de pietoni in cartierul Grigorescu. La 27 august, fostul prefect a luat pe capota un carucior cu un bebelus de trei luni si pe mama acestuia, care coborase pe carosabil. Bebelusul a murit doua zile mai tarziu la spital, in vreme ce mama acestuia a fost operata la picior.

Platon avea permisul suspendat, din cauza depasirii vitezei legale, iar dovada inlocuitoare, emisa in 5 august cu o valabilitate de 15 zile, era expirata.

In fata anchetatorilor, Platon s-a aparat sustinand ca soarele a fost de vina pentru producerea accidentului. “Consider ca nu am avut viteza, dar expertiza o va spune. In schimb, am fost total orbit de soare, era ora la care soarele era la apus si eu mergeam spre apus. I-am vazut, din cauza orbirii, foarte tarziu si nu am franat”, a spus Platon.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii