Doi americani si un britanic, castigatorii Premiului Nobel pentru Economie   octombrie 11th, 2010

Foto: ecu.edu

Peter Diamond si Dale Mortensen, originari din Statele Unite ale Americii, si britanicul de origine cipriota Christopher Pissarides au castigat Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2010, potrivit anuntului facut de Academia de Stiinta a Suediei.

Conform datelor publicate pe site-ul oficial al Premiului Nobel si citate de Capital.ro, din 1969 si pana acum au fost acordate 41 de premii in Stiinte Economice. Iar in total au fost premiate 64 de persoane.

Cei trei au fost recompensati pentru munca lor care explica “cum somajul, locurile de munca vacante si salariile sunt influentate de reglementari si politica”, potrivit reprezentantilor Comitetul suedez.

Oficial numita „premiul Bancii Suediei in stiinte economice in memoria lui Alfred Nobel”, distinctia pentru Economie este singura care nu a fost prevazuta in testamentul renumitului om de afaceri suedez. Decernat din 1969 si finantat de banca centrala suedeza, el functioneaza pe aceleasi principii ca si celelalte premii, cu un fond de 970.000 de euro care sunt impartiti de laureati.

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii